Ga naar de inhoud

Hoe bereik je
jongeren in de wijk?

Hoe bereik je jongeren in de wijk?

Hoe zou de wereld eruit zien als jongeren Jezus leren kennen, groeien in geloof en karakter en zélf in actie komen om impact te hebben in de wereld? De sleutel hiervoor is om te investeren in christelijke jongeren en hén te helpen om impact te hebben in de wijk waar zij zelf wonen of waar de kerk staat waar ze naartoe gaan. Want met jongeren bereik je jongeren.

Sluit aan bij de beleving van jongeren

Ervaring leert dat dit werkelijkheid wordt wanneer je aansluit bij de belevingswereld van de jongere. Er zijn drie ‘talen’ om makkelijk verbinding te leggen en dat zijn ‘samen eten’, ‘samen muziek maken’ of ‘samen sporten’. Sinds jaren vormt Agapè-onderdeel, Athletes in Action, – die jongeren beweegt om impact te hebben in hun omgeving – communities in wijken in Nederland. Een community is een groep jonge mensen uit lokale kerken die wekelijks investeert in jongeren uit de wijk door een laagdrempelige activiteit. Deze jongeren delen zélf Gods liefde in woorden en daden.

Dit is eenvoudig en hierin ligt ook de kracht. Een community is een plek waar relaties gebouwd worden, waar jongeren Jezus leren kennen en groeien als persoon. Een plek waar jongeren veilig zijn en ze geaccepteerd worden zoals ze zijn. Dit biedt de juiste voedingsbodem om te groeien in geloof.

Christelijke jongeren blijven betrokken bij kerk

Misschien vind je het ingewikkeld om jongeren bij de kerk betrokken te houden. Investeren in jongeren door middel van community-vorming op een manier die bij hen past is in de afgelopen jaren succesvol gebleken. Het heeft zowel impact op de christelijke jeugd, omdat het hen betrokken houdt én het heeft impact in de wijk. Kortom: twee kanten van dezelfde medaille.

Hoe start je dit?

Je wilt bouwen aan Gods Koninkrijk direct om de hoek van je kerk of in de wijk. Hoe start je dan? Athletes in Action biedt volop materiaal en middelen om te starten met een community. Neem dus gerust – vrijblijvend – contact op voor meer informatie via [email protected]

Of… eerst op outreach/sportkampen
Veel jongeren raken enthousiast over Athletes in Action als ze een keer meedoen aan sportkampen (van 10 – 18 jaar) of meegaan op outreach in Nederland of naar het buitenland. Wil je meer weten over Agapè-beweging Athletes in Action, kijk dan op Doe mee voor meer informatie.

Blijf op de hoogte en ontvang de nieuwsbrief