Ga naar de inhoud

Meedoen
als kerk

Geweldig dat jullie overwegen om als kerk mee te doen met de ‘Er is Hoop’-campagne. In een aantal steden en dorpen zijn er al kerken aan de slag gegaan. Toch is een kans dat jullie één van de eerste kerken zijn in je woonplaats die op de hoogte is van ‘Er is Hoop’. Natuurlijk kun je meteen posters gaan bestellen voor de gemeenteleden, maar hoe gaaf zou het zijn als de andere kerken in jullie woonplaats ook meedoen. De campagne is een groter succes als er in plaats van een paar honderd posters een paar duizend posters hangen. Daarom is de eerste stap niet: ‘Bestel posters en hang ze op’. Kijk hieronder voor een groter bereik.

Stappenplan

1. Oriëntatie en Draagvlak bij de leiding

Wil je graag meedoen, maar is er nog onvoldoende draagvlak binnen de kerk? Oriënteer je goed en bekijk de toolkit, het draaiboek en de materialen op deze site. Vraag daarna, samen met enkele andere enthousiaste gemeenteleden een gesprek aan met de verantwoordelijken binnen de gemeente.

2. De Kerken-toolkit

Voor het succesvol meedoen als kerk is meer nodig dan een gemotiveerde kerkenraad, een  enthousiaste evangelisatiecommissie of een overtuigde voorganger. Het is cruciaal dat alle gemeenteleden goed geïnformeerd zijn, zodat iedereen achter de actie staat. Vervolgens is het nodig dat de mensen goed zijn voorbereid en indien nodig ook zijn toegerust. Om binnen de eigen kerk de campagne goed voor te bereiden heeft Agapè een kerkentoolkit ontwikkeld.
Wil je meer weten? Mail dan naar [email protected].

3. Samenwerking met andere kerken

Voor een écht succesvolle campagne is het noodzakelijk dat in één woonplaats zoveel mogelijk christenen tegelijkertijd actief meedoen. Zoek daarom eerst contact met andere kerken en probeer hen te enthousiasmeren om ook mee te doen. Dan kun je aan de slag gaan om de campagne voor de woonplaats vorm te geven. Wij geloven dat de campagne maximaal rendement heeft als zoveel mogelijk christenen in dezelfde omgeving tegelijkertijd uiting geven aan ‘er is Hoop’. Hoe vaker voorbijgangers een poster zien, hoe groter de kans dat ze een kijkje gaan nemen op de website www.erishoop.nu.

4. Maak een campagneplan

Zet samen met de andere kerken een campagneteam op en vraag dat team een gezamenlijke plan te maken voor de woonplaats. Er is een draaiboek voor het inrichten van een lokale ‘Er is Hoop’-campagne beschikbaar.

Natuurlijk is er altijd de optie om alleen met je eigen kerk/gemeente mee te doen, zonder eerst te proberen de ander kerken in de woonplaats te betrekken. Ook dan kun je gebruik maken van de informatie uit het draaiboek lokale ‘Er is Hoop’-campagne.

Blijf op de hoogte en ontvang de nieuwsbrief