Ga naar de inhoud

Er is Hoop
in Winschoten

Gerrit Duerink is verantwoordelijke van de evangelisatiecommissie in de Immanuël-gemeente in Winschoten. Vanuit deze gemeente verspreiden ze Hoop in hun eigen omgeving: “Onder de vlag van de ‘Er is Hoop’-campagne organiseren we laagdrempelige activiteiten. We hebben in november op een jaarmarkt met 60 vrijwilligers aan 1200 mensen erwtensoep uitgedeeld. Al deze mensen kregen een ‘Er is Hoop’-kaart mee en we gingen het gesprek aan met de vraag: “Heeft u nog hoop in deze tijd?”.

In Winschoten kijken ze naar de mogelijkheden die passend zijn bij de coronamaatregelen die er op dat moment zijn. “We hebben een inloop waarbij we koffie schenken, op dit moment (begin november) is dat weer op anderhalve meter. En als we nou helemaal niet bij elkaar kunnen komen, dan hangen er altijd nog ‘Er is Hoop’-posters bij de gemeenteleden, bij bedrijven en bij de kerk achter het raam. Zo kunnen we toch de boodschap van Hoop verspreiden, ook zonder activiteiten.”

“Er is Hoop is tijdloos”

Gerrit kent ‘Er is Hoop’ uit de jaren ’90. Toen hij tot geloof kwam, deed hij mee met de evangelisatie-acties vanuit de ‘Er is Hoop’-bus. Gerrit wilde nu weer met de ‘Er is Hoop’-campagne aan de slag: “Het thema is tijdloos. Eigenlijk heb ik ‘Er is Hoop’ altijd in mijn binnenzak gehouden, samen met het boekje ‘De weg terug’. (Nu heet dat Contact -red.) Ik zocht contact met Agapè en we maken nu gebruik van de materialen. Ook hebben we een aantal preken in de gemeente gehouden en gemeenteleden uitgenodigd om mee te doen. In het afgelopen jaar zijn er op verschillende momenten diverse activiteiten geweest, waarbij we het thema ‘Er is Hoop’ elke keer opnieuw terug laten komen. Bijvoorbeeld bij de rommelmarkt en bij de maaltijden voor eenzamen. Dan gaan we open het gesprek aan.”

Virus van Hoop

Vanuit Winschoten stak Gerrit collega-gemeenten aan met zijn passie voor Hoop, zodat de ‘Er is Hoop’-vlag en -posters nu op meerdere plaatsen in Groningen te zien zijn. Deze Hoop steekt anderen aan en dat is goed nieuws.

Word Hoopverspreider!

Kerken in het hele land kunnen gebruik maken van de gratis toolkit en materialen bestellen om de boodschap van Hoop te verspreiden in hun eigen omgeving. Agapè faciliteert kerken hierbij, kijk op Meedoen als kerk voor meer informatie.

Wordt verspreider van hoop!

Blijf op de hoogte en ontvang de nieuwsbrief