Ga naar de inhoud

App voor
het geloofsgesprek

Tal van goede geloofsgesprekken hebben al plaatsgevonden dankzij de app ‘Perspective Cards’. Ruim 1.500 studenten vulden de vijf vragen over hun wereldbeeld in en gingen erover in gesprek.

Goede gespreksvragen

StudentLife wil studenten helpen nadenken over levens- en geloofsvragen. Daarbij wordt de tool ‘Perspective Cards’ gebruikt.  Dat is een serie kaartjes, waarvan de vernieuwde app is afgeleid. De tool bestaat uit vragen die uitnodigen tot een gesprek over zingeving en geloof. Bijvoorbeeld: ‘Geloof jij dat er één God is of zijn er meer goden?’ Of: ‘Wat is het doel van het leven?’

Eigentijds en relevant

Studentencoach Robert de Heer werkt veel met Perspective Cards. “Het blijkt een goed en aantrekkelijk middel om met studenten een diepgaand gesprek aan te knopen. Daarom hebben we deze app laten maken. De app is voor studenten eigentijds, relevant en ook gemakkelijk in gebruik.”

Nieuwe onderdelen

Aan de nieuwe versie zijn een paar elementen toegevoegd. Zo krijgt de deelnemer aan het einde een totaaloverzicht van zijn wereldbeeld. Ook is er een pagina met het christelijk perspectief waar de deelnemer meer kan ontdekken over het wereldbeeld van christenen.

Iedereen kan het gebruiken

De Perspective Cards-app is ontwikkeld voor het studentenwerk, maar is eenvoudig te downloaden door iedereen die op een creatieve manier in zijn omgeving over het geloof wil praten. De applicatie is ook geschikt voor persoonlijk gebruik.

StudentLife

StudentLife is een beweging van christelijke studenten die het gesprek over Jezus aangaan met hun medestudenten. Ze heeft het verlangen dat elke student tijdens zijn of haar studie een goed gesprek heeft kunnen hebben over God, Jezus en geloof. StudentLife is een onderdeel van Agapè.

De app is gratis te downloaden in de Apple AppStore en de Google Play Store.

Liever Perspective Cards gewoon in handen?

Blijf op de hoogte en ontvang de nieuwsbrief